Nyheter

ØVELSE: KNM Fridtjof Nansen i Atlanterhavet under øvelsen som skal sertifisere hangarskipsstyrken Carrier Strike Group 8.

KNM Fridtjof Nansen besto amerikansk test

Sertifiseringsøvelsen kalles «en av de største som en hangarskipsstyrke noen gang har gjennomført».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av september forlot fregatten marinebasen i Norfolk, Virginia.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fregatten inngår i hangarskipstyrken Carrier Strike Group 8 som har fullført sertifiseringsøvelsen «Composite Training Unit Exercise».

Sammen med hangarskipet USS Harry S. Truman og resten av hangarskipstyrken har fartøyet gjennomført sertifiseringsøvelsen «Composite Training Unit Exercise» (COMPTUEX).

«Sertifiseringsøvelsen er en av de største og mest komplekse som en hangarskipsstyrke noen gang har gjennomført», skriver Forsvaret i en pressemelding tirsdag.

Les mer: KNM «Maud» fikk tekniske problemer på Nato-oppdrag

Skipssjefen på KNM Fridtjof Nansen er fornøyd med den verdifulle treningen som øvelsen har gitt.

– Å ta del i denne omfattende øvelsen har gitt KNM Fridtjof Nansen og Sjøforsvaret realistisk og svært verdifull trening. Sammen med våre profesjonelle brødre og søstre i US Navy har vi klart å vise amerikanerne at en norsk fregatt effektivt kan integreres og være en relevant aktør i hangarskipsstyrken, sier kommandørkaptein Ruben Grepne-Takle.

Den norske fregatten skal senere i år delta i samarbeidsprogrammet «Cooperative Deployment», hvor den amerikanske marinen inviterer allierte og partnere med på hangarskipsstyrkenes rutineoppdrag.

KNM Fridtjof Nansen blir det første norske fartøyet som integreres for å løse oppdrag med et amerikansk hangarskip, skriver Forsvaret i pressemeldingen, og beskriver det som en viktig milepæl i det norsk-amerikanske forsvarssamarbeidet.

Les mer: Tillitsvalgte om forsvarsbudsjettet: Mener soldaters bosituasjon blir nedprioritert

Powered by Labrador CMS