Nyheter

AMERIKANSK KOMMANDO: KNM Fridtjof Nansen har vært en del av den amerikanske flåtestyrken Carrier Strike Group 8 siden desember i fjor.

KNM Fridtjof Nansen deltar på Nato-øvelsen Neptune Strike 22

Det bekrefter talsperson Ivar Moen i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). I dag startet øvelsen som ble annonsert for kun tre dager siden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske fregatten KNM «Fridtjof Nansen» er en av deltagerne i Nato-øvelsen «Neptune Strike» i Middelhavet. Øvelsen startet i dag, men ble kunngjort for bare tre dager siden, fredag 21. januar. Talsperson Ivar Moen i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter at KNM «Fridtjof Nansen» deltar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Fregatten deltar på øvelsen som en del av en amerikansk flåtestyrke, som igjen er underlagt Natos kommando, sier han.

Marinefartøyet har vært en del av flåtestyrken Carrier Strike Group 8 siden Nansen ankom Middelhavet 14. desember i fjor.

Les mer: KNM Fridtjof Nansen blir lenger i Middelhavet enn planlagt

«Neptune Strike» sto ikke oppgitt på lista over planlagte øvelser i 2022 som ble lagt ut på Natos nettsider 14. desember, ifølge NTB.

USA varslet om øvelsen fredag, dagen etter at Russland kunngjorde en stor marineøvelse som skal foregå både i Atlanterhavet, Arktis, Stillehavet og Middelhavet i januar og februar.

Pentagon-talsmann John Kirby sier ifølge NTB at forberedelsene til øvelsen begynte i 2020, og har ifølge ham ingenting å gjøre med den spente situasjonen langs Ukrainas grenser.

Powered by Labrador CMS