Nyheter

KINESISKE: Dette bildet er utgitt av det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, og viser kampfly fra kinesiske Folkets frigjøringshær (PLA) som gjennomfører treningsflygninger rundt Taiwan 7. august 2022.
KINESISKE: Dette bildet er utgitt av det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, og viser kampfly fra kinesiske Folkets frigjøringshær (PLA) som gjennomfører treningsflygninger rundt Taiwan 7. august 2022.

Verneplikten utvides til ett år for taiwanske menn

Taiwan forlenger den allmenne verneplikten fra fire måneder til ett år på grunn av det landet oppfatter som et stadig mer truende Kina.

Publisert Sist oppdatert

Taiwan forlenger den allmenne verneplikten for alle menn til ett år på grunn av det landet oppfatter som et stadig mer truende Kina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Avgjørelsen ble kunngjort av president Tsai Ing-wen på en pressekonferanse tirsdag. Verneplikten har til nå vært på fire måneder.

– Den nåværende fire måneder lange militærtjenesten er ikke nok for å møte den raske og stadig endrede situasjonen, sa Tsai.

Endringen trer i kraft i januar 2024.

Kina regner Taiwan som en del av sitt territorium og straffer land som oppretter diplomatiske forbindelser med øya. De fleste land følger det som omtales som «ett-Kina-prinsippet», det vil si at de ikke anerkjenner øya som et eget land.

I 2016 valgte Taiwan den Beijing-kritiske Tsai Ing-wen til president, og siden har Kina gang på gang understreket at landet aldri vil tillate et uavhengig Taiwan, og at Kina er villig til å bruke makt for å hindre dette.

Så sent som i helgen sendte Kina over 70 fly på vingene i forbindelse med en militærøvelse ved Taiwan. Hele 47 av dem fløy innenfor øyas luftforsvarssone.

Da kommunistene vant den kinesiske borgerkrigen i 1949, søkte de beseirede nasjonalistene tilflukt på Taiwan, som siden har utviklet seg til et demokrati.

Powered by Labrador CMS