Nyheter

LITE POPULÆRT: Kina likte USAs våpendonasjon til Taiwan svært dårlig, nå er fem amerikanske selskaper sanksjonert.

Kina sanksjonerer fem amerikanske selskaper etter våpensalg til Taiwan

Kina har kunngjort sanksjoner mot fem amerikanske forsvarsleverandører for deres rolle i våpensalg til Taiwan, som Kina gjør krav på.

Publisert Sist oppdatert

Kina har sagt at de en dag skal ta kontroll over den selvstyrte øya. Samtidig krever den amerikanske Kongressen at Taiwan forsynes med våpen for å kunne forsvare seg.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sist måned godkjente det amerikanske forsvarsdepartementet en våpenpakke verdt 300 millioner dollar, drøy 3 milliarder kroner, for å styrke Taiwans kommandosystemer. Det fikk Kina til å varsle uspesifiserte mottiltak mot selskaper som var involvert i avtalen.

Søndag offentliggjorde Kinas utenriksdepartement en liste over fem selskaper som ilegges sanksjoner: BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsystems Operation, AeroVironment, ViaSat og Data Link Solutions.

– Mottiltakene innebærer sperring av selskapenes eiendeler i Kina, inkludert fast eiendom, og at personer og organisasjoner i Kina forbys å handle eller samarbeide med dem, sier departementet i kunngjøringen.

– USAs salg av våpen til Taiwan gjør stor skade på Kinas suverenitet og sikkerhetsinteresser, heter det videre. 

Powered by Labrador CMS