Nyheter

RØDEHAVET: To skip fra den amerikanske marinen passerer Bab el-Mandeb, inngangen til Rødehavet 9. august 2023.

USA: Houthi-opprørerne forsøkte nytt droneangrep

Dronen kom seg innenfor en radius på et par-tre kilometer fra den amerikanske marinen.

Publisert

Bare timer etter at USA ga houthi-opprørerne i Jemen en «siste advarsel», forsøkte de å angripe med en sjødrone i Rødehavet, ifølge landets forsvar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dronen kom seg innenfor en radius på et par-tre kilometer fra den amerikanske marinen og annen skipsfart før den detonerte torsdag, sier viseadmiral Brad Cooper i marinen.

Han sa det var første gang houthi-opprørerne hadde brukt et ubemannet overflatefartøy siden de startet angrepene mot skip i Rødehavet som reaksjon på krigen mellom Israel og Hamas.

Nøyaktig hvor angrepet fant sted er ikke kjent, men Cooper sa at det fant sted i området der den internasjonale skipsfarten går.

Torsdag morgen kom USA og tolv andre land med en advarsel til houthi-opprørerne og sa at det ville få konsekvenser for dem dersom de fortsetter å angripe skipsfarten i Rødehavet. Flere rederier har valgt å omdirigere skipsfarten sin rundt Afrika på grunn av angrepene.

Powered by Labrador CMS