Nyheter

FERDIG: I 2022 fikk Forsvarets forum se Super Hornet i aksjon om bord på hangarskipet USS Harry S. Truman.

Boeing stanser produksjonen av Super Hornet jagerfly

Åtte flyene som er bestilt for 2023 vil bli de siste amerikanske Super Hornet-flyene som produseres noensinne, sier en talsperson for Boeing.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Boeing avslutter sin produksjon av Super Hornet-fly i 2025. Åtte fly bestilt i 2023 vil bli ferdigstilt før produksjonen stanses. Det skriver Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Super Hornet er et hangarskip-basert multirollejagerfly. Ifølge Defense News har den amerikanske marinen gått til innkjøp av totalt 698 fly de siste 30 årene.

Hangarskipet USS Harry S. Truman bærer Super Hornets. I 2022 var Forsvarets forum på besøk på hangarskipet. Les mer og se bilder her!

Boeing vil fremover fokusere på andre prosjekter, som å øke produksjonen av blant annet MQ-25 Stingray-droner og jagerflyene F-15EX Eagle II. Produksjonen av Super Hornet har vært vurdert lagt ned flere ganger, men den amerikanske Kongressen har fortsatt å budsjettere for innkjøp av flytypen.

Ifølge talsperson for Boeing Deborah VanNierop vil produksjonsstansen kunne bli utsatt til 2027, dersom det kommer flere bestillinger. Det indiske sjøforsvaret skal gå til innkjøp av nye jagerfly, og Super Hornet er én av typene som vurderes. Dersom valget lander på Boeings fly, vil de bli produsert, sier VanNierop.

Samtidig vil Super Hornet Service Life Modification fortsette inn i neste tiår. Programmet sørger for oppgradering og vedlikehold på jagerflyene.

Les også: Super Hornet blåste over bord på USS Harry S. Truman.

Powered by Labrador CMS