Nyheter:

DELTOK I SØK: To F-16 jagerfly fra Bodø flystasjon har deltatt i søket etter en savnet sjark. Onsdag fant flyene en tom redningsflåte.

Jagerfly deltok i søket etter savnet sjark i Nordland

En tom redningsflåte ble funnet sent onsdag kveld av to F-16 fra Bodø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En person var om bord i sjarken, en mann i 60-årene, opplyser redningsleder Frode Iversen i Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han forteller at letingen har pågått i hele natt.

– Tre kystvaktskip har kommet til området fra sine posisjoner lenger nord. I morgentimene er det først og fremst disse tre som leter, sammen med et par mindre båter i Helligvær-området, nordvest av Bodø, sier Iversen.

Bedre vær

Ei redningsskøyte har gått ut fra Bodø for å sjekke strandlinjen østover. I tillegg er alle sivile fartøy som passerer, blitt bedt om å holde nøye utkikk, også innenfor øygruppa Helligvær.

– Det er nå bedre vær i området. Vinden har løyet betraktelig, og det er akseptabel sikt for å drive med søk, sier redningslederen.

Like etter klokka 8.30 tok et Sea-King redningshelikopter av fra Bodø med ny, uthvilt besetning.

Sent onsdag kveld tok to F-16 jagerfly av fra Bodø for å delta i søket. De to flyene observerte ved 23-tiden en redningsflåte i området.

Jagerfly fant flåte

Et redningshelikopter sjekket funnet nærmere og fant redningsflåten tom uten at det kan fastslås at den tilhører den savnede sjarken. Jagerflyene returnerte deretter til Bodø.

– De har nå gjort den jobben de skulle og er ikke med videre i søket, ifølge Pedersen.

HRS fikk klokken 19.18 onsdag via Kystradio Nord melding om at en 31 fots stor sjark hadde problemer.

Et Sea-King helikopter fra Bodø gikk umiddelbart mot havaristen og var i radiokontakt med båten sist klokken 20. Helikopteret søkte i området i to timer uten resultat.

Ifølge Avisa Nordland var sjarken kjøpt av en person som var på vei nordover med båten.

Powered by Labrador CMS