Nyheter

ILLUSTRASJON: Ett Kinesisk jagerfly som flyr over Taiwanstredet, 5. august 2022.

Pentagon: Kraftig økning av farlig oppførsel av kinesiske piloter

Pentagon har publisert bilder og videoer som skal vise risikabel oppførsel blant kinesiske piloter. På det nærmeste var et kinesisk jagerfly bare 23 meter unna et amerikansk fly.

Publisert

Det amerikanske forsvarsdepartementet slapp tirsdag ugraderte videoer og bilder av kinesiske fly som manøvrerte farlig nær amerikanske kampfly over Sør-Kina-havet, skriver Stars and Stripes.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

–Siden høsten 2021, har vi sett mer enn 180 slike hendelser. Det er mer de siste to årene enn de to tiårene før det, sier Ely Ratner i USAs forsvarsdepartement til Stars and Stripes. 

Ratner sier videre at tallet for farlige tilfeller i luften har økt til minst 300 siden 2021 når man også inkluderer kinesiske handlinger mot USA og allierte fly i Øst-Kina-havet.

Ratner legger til at oppførselen til kineserne er uakseptable, og at det sist skjedde en hendelse over Sør-Kina-havet for en måned siden.

–Hver og en av disse er én for mye, sier Ratner.

Powered by Labrador CMS