Nyheter

ANGREPSRAKETTER: Kongressrepresentant Alexandria Ocasio-Cortez har lagt fram et forslag om å stanse amerikansk salg av angrepsraketter til Israel.

Tre demokrater vil stanse våpensalg til Israel

Tre demokratiske kongressrepresentanter har lagt fram et forslag i Kongressen om å stanse salget av missiler til Israel.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er første gang at medlemmer av Kongressen prøver å stoppe amerikansk våpensalg til Israel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: USA fordømmer Erdogans Israel-kommentarer

De tre, Alexandria Ocasio-Cortez, Mark Pocan og Rashida Tlaib, la onsdag fram forslaget om å blokkere salget av missiler til en verdi av 735 millioner dollar, melder Haaretz.

– I flere tiår har USA solgt våpen for milliarder av dollar til Israel uten noensinne å kreve respekt for palestinernes grunnleggende rettigheter, sier Ocasio.

– På et tidspunkt da så mange, inkludert president Biden, støtter en våpenhvile, bør ikke vi sende våpen som kan brukes til direkte angrep, til statsminister Netanyahu så volden kan fortsette, la hun til.

Forslaget ble lagt fram dagen etter at lederen for utenrikskomiteen i Huset, Gregory Meeks, bestemte seg for ikke å fryse salget av rakettene etter at nyheten først hadde vakt protester.

Salget var godkjent før den nyeste Gaza-krigen brøt ut, men da nyheten om salget ble kjent mandag, reagerte flere demokratiske kongressrepresentanter på at salget gikk videre midt i konflikten.

Les også: USA advarer om at konflikten på Gazastripen kan spre seg

Powered by Labrador CMS