Nyheter

SJELDENT MØTE: Møter på toppnivå er sjeldne mellom de to partene, men Abbas møtte Gantz et par ganger også i fjor. Fredsprosessen har ikke vært et tema.

Gantz og Abbas møttes på Vestbredden

Palestinas president Mahmoud Abbas og Israels forsvarsminister Benny Gantz møttes på den okkuperte Vestbredden torsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De diskuterte sikkerhetssamarbeid før USAs president Joe Biden besøker regionen neste uke.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fredsprosessen mellom israelerne og palestinerne falt i grus for mer enn et tiår siden. Møter på høyt nivå mellom partene er sjeldne og pleier å dreie seg om rutinemessig koordinering om sikkerhet og økonomi.

I en israelsk uttalelse heter det at møtet i Ramallah, der de palestinske myndighetene har hovedsete, var positivt. De to partene ble enige om å «fortsette sikkerhetskoordineringen og om å unngå aktiviteter som kan forårsake ustabilitet», het det videre.

Gantz ga Abbas og det palestinske folk lykkønskninger i forbindelse med den muslimske høytiden id al-adha, som starter denne helga, ifølge uttalelsen.

Abbas «understreket betydningen av å skape en politisk horisont, å respektere undertegnede avtaler og stanse med handlinger og tiltak som fører til at situasjonen forverres», tvitret Abbas' rådgiver Hussen al-Sheikh.

Videre framhevet Abbas hvor viktig det er med en «rolig atmosfære før president Bidens besøk, som vi ønsker velkommen», heter det.

Gantz og Abbas møttes også et par ganger i fjor, primært for å diskutere økonomi og sikkerhet.

Powered by Labrador CMS