Nyheter

GRAVFØLGE: Palestinere fulgte torsdag tolv år gamle Mohammed al-Alami til graven i landsbyen Beit Ummar i nærheten av Hebron på den okkuperte Vestbredden.

Palestiner skutt og drept etter begravelse på Vestbredden

Israelske soldater har skutt og drept en palestiner under sammenstøt etter begravelsen til en gutt på Vestbredden, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

20 år gamle Shaukat Awad ble skutt i hodet og mageregionen under uroen som brøt ut etter torsdagens begravelse i Beit Ummar sør på den okkuperte Vestbredden, opplyser helsedepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Palestinske demonstranter kastet stein mot israelske soldater etter begravelsen av tolv år gamle Mohammed al-Alami. Han ble ifølge innbyggere og palestinske myndigheter drept av israelske soldater mens han satt på i farens bil onsdag.

Les også: Sør-Korea vil beskytte landet med «jernkuppel»

Den israelske hæren bekrefter at de skjøt med skarpt mot folkemengden torsdag og sier de har innledet en gransking av skuddene som drepte tolvåringen.

Militæret sier at soldatene skjøt mot en bil som ikke stoppet ved en militærpost etter at de hadde avfyrt varselskudd.

Les også: Over 50 marinefartøy deltok i parade i Sankt Petersburg

Redd Barna fordømmer på det sterkeste bruken av vold mot barn og sier Israel raskest mulig må gjennomføre en uavhengig gransking av alle tilfeller av maktbruk mot barn.

Organisasjonen sier voldsbruken har ført til tre dødsfall blant barn denne uken. I tillegg til drapet på tolv år gamle al-Alami, døde to tenåringer etter å ha blitt skutt.

Powered by Labrador CMS