Nyheter

ANGREP: Raketter på vei fra Gazastripen mot Israel torsdag.

Tyskland: Hamas rakettangrep er terror

Rakettangrepene mot Israel er i realiteten terrorangrep, mener regjeringen i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Islamist-bevegelsen Hamas og andre væpnede grupper på Gazastripen har de siste dagene sendt over 1.800 raketter mot Israel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mange har blitt skutt ned eller landet på steder der de ikke gjør skade. Men når noe blir truffet, er det ofte sivile som rammes.

– Dette er terrorangrep som bare har ett mål: Å drepe tilfeldige mennesker og spre frykt, sa den tyske regjeringstalsmannen Steffen Seibert fredag.

Han understreket at Israel har rett til å forsvare seg mot angrepene. Videre sa Seibert at Tyskland ikke vil tillate antisemittiske demonstrasjoner eller vanhelligelse av jødiske syboler.

I Israel er det så langt meldt om sju drepte i konflikten denne uken. Seks av disse var sivile.

Les også: Konflikten mellom Israel og væpnede grupper på Gazastripen kan utvikle seg til fullskala krig, frykter utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Samtidig har Israel angrepet mål på Gazastripen med kampfly, stridsvogner og artilleri. Disse militære våpnene er langt mer treffsikre enn provisoriske palestinske raketter som lages lokalt på Gazastripen.

Israel har rettet angrep mot mål knyttet til Hamas, men mange av dem befinner seg i tett befolkede områder. Så langt i konflikten er det meldt om 119 drepte på Gazastripen.

Powered by Labrador CMS