Nyheter

TERRORGRUPPE: Bildet viser en kolonne med IS-soldater med det velkjente sorte flagget utenfor Raqqa i Syria i 2014.

USA bekrefter: IS' øverste leder er død

IS-leder Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi skal være drept i kamphandlinger i det sørlige Syria.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Talsperson for ekstremistgruppen, Abu Omar Al-Muhajir opplyser ikke når eller hvor al-Hashemi ble drept, men sier i en talemelding på Telegram at det skjedde i kamp.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

USAs militære bekrefter at al-Hashemi ble drept i Daraa-provinsen i sørlige Syria i midten av oktober av medlemmer av FSA-militsen.

Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi ble i mars utpekt som den tredje lederen siden IS ble grunnlagt. Det skjedde etter at ekstremistgruppens tidligere leder Abu Ibrahim al-Quarashi sprengte seg selv i luften i februar for å unngå å bli tatt til fange av amerikanske soldater.

Hans forgjenger, Abu Bakr al-Baghdadi, som var leder da IS var på sitt største og kunngjorde gruppas selverklærte «kalifat» i 2015, ble drept i Idlib-provinsen i Syria i oktober 2019.

Det som er igjen av IS, har gått under jorden i Syria etter at de mistet siste rest av territoriet de kontrollerte i mars 2019. Ekstremistgruppen utfører fortsatt angrep i både Syria og Irak, og har tatt på seg ansvaret for flere terrorangrep i andre deler av verden.

IS' nye leder skal være Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi.

Powered by Labrador CMS