Nyheter

FLERE ANGREP :Satellittbildet over fra fredag 12. januar viser ødelagte hangarer på Hudayah flyplass i Yemen.

Nye amerikanske angrep i Jemen

I løpet av en knapp uke har USA gjennomført fire angrep mot Houthi-mål.

Publisert

Onsdag gjennomførte USA en ny runde med angrep mot Houthi-mål i Jemen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge CBS News var angrepene rettet mot anlegg hvor det pågikk forberedelser for nye angrep. Det skal være gjennomført nye missilangrep fra amerikanske skip og ubåter i området, ifølge nyhetsbyrået AP.

Amerikanske styrker gjennomførte angrep mot 14 raketter som var klare til å bli avfyrt, og utgjorde en trussel mot sivile og militære fartøy, skriver USAs sentralkommando på X.

Meldinger om angrepene kom også fra lokale kilder i sosiale medier, skriver CBS. Et amerikansk eid skip ble angrepet med droner i regionen tidligere på onsdag.

TV-stasjonen Al-Masirah, som er Houthi-kontrollert, melder at Storbritannia også var med på angrepet.

– Den amerikansk-britiske aggresjonen rettet seg mot provinsene Hodeidah, Taiz, Dhamar, Al-Bayda og Saada, melder TV-stasjonen.

Dette er den fjerne runden med angrep på en knapp uke etter at Houthiene har gjort flere angrep mot skipstrafikken i Rødehavet.

Angrepene skal være i solidaritet med palestinerne på Gazastripen, ifølge de Iran-støttede Houthiene. De har lovet å fortsette med dem.

Powered by Labrador CMS