Nyheter

AVSKREKKENDE: USAs utenriksminister Antony Blinken sa til journalister i Roma mandag at han håper nylige angrep av proiranske grupperinger i Irak har en avskrekkende effekt.

Blinken håper angrep på proiranske grupper har avskrekkende effekt

Utenriksminister Antony Blinken sier USAs angrep på proiranske grupper i Syria og Irak sender et sterkt signal om å ikke angripe amerikanske styrker i regionen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Handlingen var i selvforsvar og var nødvendig for å forhindre framtidige angrep, sa Blinken til journalister i Roma mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg håper at beskjeden som ble sendt med angrepene i går natt, blir hørt og forhindrer framtidige handlinger, sa Blinken.

Ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble minst fem opprørskrigere drept i angrepene, og flere ble såret.

Angrepene ble utført på ordre fra president Joe Biden, og ifølge Pentagon var målet for angrepene anlegg som blir brukt av iranskstøttede opprørere.

Den irakiske militsgruppen Hashed al-Shaabi har lovet å hevne de amerikanske luftangrepene.

Les mer: Det amerikanske forsvaret tester mikrobølge-våpen mot dronesvermer

Powered by Labrador CMS