Nyheter

OSLO: Slik ser det ut etter det i natt ble avfyrt flere skudd i 1.15-tiden på utsiden av London pub i sentrum av Oslo, der flere ble skadd og to drept.
OSLO: Slik ser det ut etter det i natt ble avfyrt flere skudd i 1.15-tiden på utsiden av London pub i sentrum av Oslo, der flere ble skadd og to drept.

To døde og ti med alvorlig skadeomfang etter Oslo-skyting

Etter skytingen i Oslo natt til lørdag opplyser politiet at to personer er drept, ti alvorlig skadd og elleve lettere skadd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge politiet er ingen personer livstruende skadd.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Politiet har tatt kontroll på to våpen, ett etthåndsvåpen og automatvåpen, sa påtaleansvarlig Christian Hatlo på en pressekonferanse lørdag formiddag.

Ifølge Hatlo er det snakk om en eldre type våpen.

– Vi jobber videre med å avdekke motiv, sa han videre og sa at det viktigste politiet gjør for å avdekke dette er avhør.

Hatlo fortalte at stedene for skytingen – særlig London Pub - gjør det nærliggende å etterforske skytingen med tanke på hatkriminalitet.

Politiet etterforsker saken som en terrorhendelse. Mannen er kjent for både politiet og PST fra tidligere.

Forsvarssjefens Facebook-innlegg.
Forsvarssjefens Facebook-innlegg.

Pride-parade avlyst som følge av angrepet

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen skulle delta i årets Pride-parade i Oslo sammen med Forsvarets sjefssersjant Rune Wenneberg. Paraden ble avlyst lørdag morgen etter råd og anbefaling fra politiet.

På Forsvarets egne nettside gis det råd om følgende:

«Vi ber alle forsvarsfolk som planla å delta i paraden, om ikke å møte opp i Oslo sentrum. Paraden er avlyst, og Forsvaret kommer ikke til å ha noen andre arrangementer eller opplegg i dag. Følg politiets og arrangørens anbefalinger og råd.»

Powered by Labrador CMS