Nyheter

SETERMOEN: Artilleribataljonen øver under Cold Respons 2022. Nå skal det bli lettere å ta imot allierte soldater i nord.

Vil bruke 195 millioner på å motta allierte styrker i nord

Forsvarsdepartementet vil styrke Norges evne til alliert trening, øving og mottak i Nord.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsdepartementet har gitt Forsvarsbygg oppdrag på til sammen 195 millioner kroner for å styrke Norges evne til alliert trening, øving og mottak. Midlene skal omsettes i 2023 og skal i blant annet benyttes til anskaffelse av telt og enklere bo- og lagerfasiliteter i Indre Troms.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

– Vi vil nå investere 195 millioner kroner ut over det gjeldende langtidsplan for forsvarssektoren legger opp til for å legge bedre til rette for å kunne ta imot allierte styrker. Dette skal gå til å bygge brakker og teltleir for allierte i Indre Troms. Prosjektet vil bli iverksatt umiddelbart, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i pressemeldingen.

Tiltaket bidrar ifølge regjeringen til å redusere kostnadene og gi større økonomisk forutsigbarhet for allierte nasjoner når de trener og øver i Norge.

Powered by Labrador CMS