Nyheter

FORLANGER SVAR: Hårek Elvenes stiller spørsmål til forsvarsminister Bjørn Arild Gram om snikfilmingen av en kvinnelig soldat
FORLANGER SVAR: Hårek Elvenes stiller spørsmål til forsvarsminister Bjørn Arild Gram om snikfilmingen av en kvinnelig soldat

Dusjsaken tas opp i Stortinget

Høyre vil ha svar fra forsvarsministeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarspolitisk talsperson for opposisjonspartiet Høyre, Hårek Elvenes, sier til Forsvarets forum at han ønsker å få klare svar fra forsvarsminister Bjørn Arild Gram om hvilke tiltak som vil bli tatt etter VGs avsløring i helgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Flere medier har de siste dagene vist til en sak der et befal gjentatte ganger har snikfilmet en kvinnelig soldat i dusjen, angivelig totalt 38 videoer filmet på fem forskjellige datoer i to ulike land. Vedkommende sersjant var soldatens nærmeste befal, og er tross fullstendig fravær av dømmekraft fortsatt ansatt i Forsvaret, sier Hårek Elvenes, som stiller dette konkrete spørsmålet til statsråd Gram:

«Hvilke tiltak vil statsråden gjennomføre for å forhindre at lignende situasjoner oppstår i fremtiden?»

Forsvarets forum har kontaktet Forsvarsdepartementet med tilbud om å kommentere denne saken. Saken oppdateres dersom det kommer et svar.

Powered by Labrador CMS