Strid om striden

Fienden kan være der man minst aner det. Som i klubbhuset i indre Billefjord.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​Øvelse Joint Viking: Alarmen gikk forbindelse med at artilleriet holdt på å laste opp på tungtransport, de mente seg beskutt og Mek 3 fra Telemark bataljon ble tilkalt. De fant HV-16 sin innsatstyrke på klubbhuset, og de ble «tatt til fange» mens hele nærområdet ble raidet og sikret.

– Det ble meldt om soldater som skiftet fra uniform til sivil. Men det er første gang jeg opplever strid i bebygd område (SIBO) i Finnmark, smiler troppssjef Espen Høilund i Mek 3.​

​​​Men innsatsstyrken Claymore mente huset var en no-play-sone, og følte seg angrepet på feil grunnlag:

– Vi har ikke avfyrt et eneste skudd, og jeg betrakter meg ikke som krigsfange. Vi burde hatt en stridsdommer her, sier lagfører Øyvind Indrevik-Paulsen. Hans folk har befunnet seg bak​​ fiendens linjer, og hadde nøkkel til huset.

​​Men HV-gutta fra Nord-Troms henger ikke så veldig lenge med hodet. De har hatt en fin øvelse så langt, og synes det er spennende å være med på en større vinterøvelse:

​– Det er jo spennende bare å se om vi har pakket riktig og fått med oss alt utstyret, sier Indrevik-Paulsen.

Det hører med til historien at stridsdommeren som seinere ankom, ga TMBN​​ rett, fordi klubbhuset ikke var definert som noen sone utenfor spillet.

Powered by Labrador CMS