Kina og India enige om å løse grensekonflikt

India har ennå ikke bekreftet at de to landene er enige om å løse striden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Atommaktene Kina og India er enige om å løse grensekonflikten, dagen etter det voldeligste sammenstøtet mellom deres soldater på flere tiår.

– Begge parter er enige om å løse denne saken gjennom dialog og konsultasjoner, og ta grep som letter på situasjonen og sikrer fred og ro i grenseområdet, sa det kinesiske utenriksdepartementets talsmann Zhao Lijian onsdag.

India har ennå ikke bekreftet at de to landene er enige om å løse striden.

Men sent tirsdag innkalte Indias statsminister Narendra Modi til krisemøte. Der deltok blant annet forsvarsminister Rajnath Singh og utenriksminister Subrahmanyam Jaishanka.

India bekreftet tirsdag at 20 av landets soldater ble drept og fire kritisk såret. Kina har ikke oppgitt tap, men ifølge det indiske nyhetsbyrået ANI ble 43 kinesiske soldater drept eller såret.

Sammenstøtet skjedde i Ladakh i Kashmir, lengst nord i India, på grensen mot Kina, mandag kveld.

– Vi ønsker selvsagt ikke flere sammenstøt i grensestriden med India, sa Zhao onsdag.

Kina oppfordrer India til å unngå provokative handlinger som kan føre til at grensesituasjonen blir ytterligere vanskeliggjort, la han til, mens han hevdet at indiske styrker provoserte og gikk til angrep på kinesiske soldater.

– Vi ber nok en gang den indiske parten om å handle i tråd med overensstemmelsen, beordre sine soldater på frontlinjen til å ikke gå over grensen, ikke provosere og ikke foreta ensidige handlinger som kan komplisere situasjonen, sa Zhao.

Powered by Labrador CMS