Nyheter

UBÅT: USS Harry S. Truman sett gjennom periskopet på en gresk ubåt.

KNM Fridtjof Nansen øvde med den greske marinen

Den norske fregatten er for tiden deployert i Middelhavet sammen med en amerikansk hangarskip-styrke.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den greske marinen hadde nylig øvelser sammen med KNM Fridtjof Nansen og resten av den amerikanske hangarskip-gruppen Carrier Strike Group 8. Gruppen ledes av hangarskipet USS Harry S. Truman.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Onsdag 29. desember 2021, så vel som tirsdag 4. januar og onsdag 5. januar 2022, og i sammenheng med forsvarsstabens planlegging for det internasjonale samarbeidet til de greske væpnede styrker, ble deres enheter samtrent med USAs Carrier Strike Group 8 i havområdet utenfor Kreta», skriver den greske forsvarsstaben på sine nettsider.

KNM Fridtjof Nansen har også nylig hatt øvelser sammen med Tunisias marine.

Carrier Strike Group 8 skulle egentlig seile videre gjennom Suez-kanalen, men etter ordre fra Washington, blir gruppen lengre i Middelhavet enn opprinnelig planlagt.

Les også: Førstegangstjeneste på de syv hav

– Amerikanerne har klarert med oss at de ikke seiler videre, slik planen opprinnelig var, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) til VG.

Om det blir aktuelt å seile nærmere Ukraina som en del av avskrekkingen mot Russland, må det ifølge Enoksen godkjennes av regjeringen, skriver avisen.

ØVELSE: KNM Fridtjof Nansen under øvelse med den greske marinen.

Under treningen med den greske marinen ble det ifølge det greske forsvaret utført avanserte manøvrer for luftvern, anti-ubåtkrigføring og overflatekrigføring.

Les også: Nansen seiler med 100.000 tonn i ryggen

«Disse øvelsene fant sted innenfor rammen av den oppdaterte gjensidige forsvarssamarbeidsavtalen, og bidro til å fremme nivået av operativ beredskap, kampevne og samarbeid mellom deltakerne i et bilateralt og alliert rammeverk», skriver den greske forsvarsstaben.

Powered by Labrador CMS