Nyheter

ØVELSE: Hangarskipet USS Harry S. Truman, krysseren USS San Jacinto og fregatten KNM Fridtjof Nansen under en øvelse med de to tunisiske kystvaktskipene Hannon og Tunis 20. desember.
ØVELSE: Hangarskipet USS Harry S. Truman, krysseren USS San Jacinto og fregatten KNM Fridtjof Nansen under en øvelse med de to tunisiske kystvaktskipene Hannon og Tunis 20. desember.

KNM Fridtjof Nansen blir lenger i Middelhavet enn planlagt

USAs forsvarsminister vil ha KNM Fridtjof Nansen og hangarskipet USS Harry S. Truman værende i Middelhavet, som forsikring for amerikanske partnere og allierte.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

KNM Fridtjof Nansen har den siste uken ligget i Det joniske hav, utenfor Hellas. USAs forsvarsminister beordret i forrige uke Carrier Strike Group 8 til å bli lenger i Middelhavet enn planlagt, mens spenningen fortsatt er høy mellom Russland og Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den norske fregatten KNM Fridtjof Nansen seiler for tiden sammen med Carrier Strike Group 8, en amerikansk marinestyrke som ledes av det amerikanske hangarskipet USS Harry S. Truman.

Les også: Nansen seiler med 100.000 tonn i ryggen

Ifølge nyhetsbyrået AP har USAs forsvarsminister Lloyd Austin beordret Nansen og resten av Carrier Strike Group 8 til å bli værende i Middelhavet lenger enn opprinnelig planlagt. Nansen ankom Middelhavet 14. desember i fjor. Planen var å da å seile mot Midtøsten.

AP skriver at en ansatt i det amerikanske forsvarsdepartementet at USA ønsker å vise tilstedeværelse i regionen, som en forsikring for amerikanske partnere. I løpet av de siste måneden har Russland sendte et stort antall soldater og våpen til grensen mot Ukraina, og mange frykter et russisk angrep eller militæroperasjon.

Tunisia

Den siste uken har Nansen og Truman befunnet seg i Det joniske hav, mellom Hellas og Italia. Ifølge avisen Greek Reporter la Truman til kai på en marinebase i Soúdabukten på Kreta 30. desember. Der ble skipet liggende til 3. januar.

SKIPSSJEF: Skipssjef på KNM Fridtjof Nansen kommandørkaptein Ruben Grepne-Takle.
SKIPSSJEF: Skipssjef på KNM Fridtjof Nansen kommandørkaptein Ruben Grepne-Takle.

Før jul deltok hangarskip-gruppen i en øvelse sammen med Tunisias marine.

– Et at hovedmålene gruppen har hatt siden vi ankom regionen er å styrke utskiftbarheten med våre partnere og allierte gjennom utvidet samarbeid og trening. Ved å trene med Tunisia, kan vi fortsette å styrke den marine sikkerheten i regionen, et mål som deles av begge parter, sier kontreadmiral Curt Renshaw, sjefen for Carrier Strike Group 8, i en pressemelding.

Les også: Førstereis på de syv hav

KNM Fridtjof Nansen deltar i det amerikanerne kaller kooperativ deployering. Det innebærer at et alliert skip seiler sammen med en amerikansk hangarskip-gruppe. Den norske fregatten skal seile sammen USS Harry S. Truman i fire måneder.

Powered by Labrador CMS