Nyheter

ULYKKE: To amerikanske Black Hawk-helikopter var involvert i en hendelse på en base i Georgia. Hendelsen granskes.

Dødelig helikopterkrasj på amerikansk base granskes

Amerikansk militærpoliti gransker hendelsen hvor to helikoptre av typen Black Hawk var innblandet og en 26 år gammel pilot døde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En hendelse der en pilot omkom og to militærhelikoptre ble ødelagt på en amerikansk base sist uke, var «ikke en ulykke», ifølge nettstedet Army Times.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Opplysningen om at det ikke dreier som en ulykke kommer fra en ikke navngitt kilde med kjennskap til granskingen av hendelsen. Den skjedde ved en base nær Fort Stewart i delstaten Georgia, skriver Army Times.

Les også: Da et amerikansk Osprey-fly krasjet i Beiarn i Nordland, bistod det norske Forsvaret med vakt og sikring.

En talsperson for 3. infanteridivisjon sier militærpolitiets kriminaletterforsker undersøker hendelsen, der to Black Hawk-helikoptre var innblandet. En 26 år gammel kaptein som var pilot og opplært i evakuering av skadde soldater, døde i helikopterkrasjen natt til onsdag i forrige uke. Ingen andre personer var involvert.

Ulike beskrivelser i lukkede grupper i sosiale medier og i et blogginnlegg som senere er blitt slettet, beskriver ødeleggelsen av de to helikoptrene som en villet handling, men Army Times har ikke fått bekreftet hendelsesforløpet.

Les også: USA har tatt over etterforskningen av flyulykken i Beiarn.


Powered by Labrador CMS