Nyheter

HEIMEVERNET: HV-08 trener nå i Kristiansandområdet. Illustrasjonsbildet viser en HV-soldat på øvelse.
HEIMEVERNET: HV-08 trener nå i Kristiansandområdet. Illustrasjonsbildet viser en HV-soldat på øvelse.

Stor øvelse i Kristiansand-området

Fra 21 til 29 april gjennomføres en stor øvelse i Kristiansand-området av Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08 gjennomfører en stor øvelse i Kristiansand fra den 21 til 29 april. Det skriver Lillesand Kommune i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Øvelse Gjallarhorn som den heter, skal trene soldatene i HV-08 sin evne til å sikre kritisk infrastruktur i en krisesituasjon.

«Hensikten med øvelsen er å bedre beredskapen og redusere reaksjonstiden ved en skarp hendelse», skriver de i pressemeldingen.

Les mer: Forsvarets bildearkiv er nede for telling

Sjef operasjoner for Agder og Rogaland Heimevernsdistrikt 08, major Hans Borgfjord forklarer hva de skal gjøre på øvelsen.

– Under øvelsen skal vi trene samarbeid og koordinering mellom militære avdelinger, politiet og andre sivile etater i Agder. Øvelsen vil fokusere på krisehåndtering, der det innledningsvis er politiet som er ansvarlig for håndteringen, og Forsvarets avdelinger bistår. Vi vil drive overvåkning og kontroll, sikring av vital militær og sivil infrastruktur. Vi vil være meget synlige i regionen og i bybildet under feltdelen av øvelsen som foregår 25. til 29. april, sier han i pressemeldingen.

Les mer: Det britiske forsvaret lærer opp ukrainske soldater

Powered by Labrador CMS