Nytt om navn

OVERRASKELSE: Jennie-Lousie Nordheim Bjerke (midten) visste ikke at hun skulle får Forsvarsmedaljen. Her sammen med sjefssersjant i Heimevernet Gjert Grave og sjef Heimevernet Elisabeth Michelsen.

Jenter i Forsvaret-grunnlegger fikk Forsvarsmedaljen

– Det viser at det jeg har gjort for jentene som skal inn i førstegangstjenesten blir sett, sier Jennie-Lousie Nordheim Bjerke.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ble veldig tatt på senga! Skulle jo holde et foredrag for heimevernsjefen, så vi var på en middag og da skulle det tydeligvis deles ut en pris. Jeg ble jo veldig satt ut! sier Jennie-Lousie Nordheim Bjerke.

Før middagen hadde hun ikke fått vite på forhånd at hun skulle få Forsvarsmedaljen. Bjerke er soldat i Innsatsstyrke Polar Bear VI i HV-01, men er bedre kjent som grunnleggeren av nettsiden Jenter i Forsvaret. På Instagram har hun nesten 40.000 følgere.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Dekorasjonen fant sted på Sjømilitære Samfund i Horten, før en presentasjon holdt av Bjerke selv. Medaljen ble overrakt av Sjef Heimevernet Generalmajor Elisabeth Michelsen.

Sjef Heimevernet generalmajor Elisabeth Michelsen synes det var utrolig hyggelig å få overrekke denne anerkjennelsen for den viktige jobben Jennie har gjort for Forsvaret.

– Forsvaret opplever effekten av jobben hun gjør. Dette har hun bidratt til helt frivillig, uten å ha fått noe for det, annet enn gleden hun får av å hjelpe andre, og det er en uvurderlig innsats, og jeg har stor respekt for det, sier Michelsen i en pressemelding fra Heimevernet.

STORT: Dette føles veldig stort, sier Bjerke om å motta Forsvarsmedaljen.

I begrunnelsen for tildelingen påpekes det at Jenter i Forsvaret i dag fremstår «som en viktig informasjons og rekrutteringskanal for hele Forsvaret som fremviser mangfoldet av kvinner i Forsvaret».

«Tematikken både om kvinner i Forsvaret og seksuell trakassering krever respekt og omtanke på mange måter. Polarisering av debatten innvirker på både rekruttering og arbeidshverdagen for mange av våre ansatte. Bjerke har gjennom sin kommunikasjonskanal funnet en balansert, men tydelig måte å kommunisere på som underbygger våre kjerneverdier», heter det i begrunnelsen.

– Dette føles veldig stort. Jeg er utrolig takknemlig, og egentlig litt målløs. Jeg hadde ikke sett for meg at Jenter i Forsvaret skulle bli så stort, men det betyr mye å kunne hjelpe så mange som vil inn i førstegangstjenesten, slik at de får et bedre innblikk i hva den innebærer, sier Bjerke til Forsvarets forum.

– Det sier jo at det jeg har gjort for de jentene som skal inn i førstegangstjenesten blir sett og at det er en bra ting. Det betyr jo mye for likestilling videre og meg som skal gjøre jobben videre.

Forsvarsmedaljen kan bli delt ut til militært og sivilt personell som har gjort teneste i Forsvaret i til sammen 25 år. Medaljen kan også gis til norske og utanlandske personar – i og utenfor Forsvaret – som har støttet det norske forsvaret på en særs god måte.

Powered by Labrador CMS