Nyheter

FORBYS: Hamas´flagg blir forbudt i Tyskland. Her ser vi en flagget i Ramallah på Vestbredden i mai 2021.

Hamas-flagg blir forbudt i Tyskland

Den tyske regjeringen forbyr Hamas-flagg etter en rekke antisemittiske hendelser under antiisraelske demonstrasjoner i mai, skriver Die Welt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var etter antiisraelske opptøyer i Berlin, Hamburg og andre tyske byer i forrige måned at regjeringspartiene fikk ideen om å forby Hamas' flagg. Ifølge Deutsche Welle var det flere angrep mot synagoger, brenning av det israelske flagget og antisemittisk språkbruk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi ønsker ikke at flaggene til terrororganisasjoner skal veives på tysk jord, sier Thorstein Frei i det kristenkonservative regjeringspartiet CDU til Die Welt. Den sosialdemokratiske koalisjonspartneren SPD var først skeptisk, men sluttet seg senere til forslaget.

Les også: Våpenhvile mellom Israel og Hamas har trådt i kraft

Regjeringen har også forbudt den sjiamuslimske Hizbollah-militsen, som i likhet med Hamas har et fiendtlig forhold til Israel, og betegnet den som en terrororganisasjon. Det gjør at det er forbudt å vise offentlig støtte for Hizbollah, inkludert å veive med gruppens flagg.

Les også: Tyskland: Hamas rakettangrep er terror

USA og EU har stemplet både Hizbollah og Hamas som terrorgrupper. Hamas ble etablert i 1987. Siden 2007 har gruppen kontrollert Gazastripen, og utkjempet flere kriger mot Israel, senest i mai.

Powered by Labrador CMS