Nyheter

TEST: Vanlige og liggende hang ups er blant øvelsene du testes i på Forsvarets opptak og seleksjon (FOS). Nå kan du bruke en ny app i forberedelsene til opptak eller årlig befalstest.

4000 har lastet ned Forsvarets nye app

Forsvarets nylanserte app om fysiske tester har blitt lastet ned 4000 ganger på kun to dager.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvaret har lansert en ny mobilapplikasjon for sine fysiske tester.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Appen «Fysiske tester i Forsvaret» retter seg mot både ungdom som vil sjekke kravene i forkant av sesjon, og befal som skal gjennomføre årlige tester.

– Det er stor interesse for fysiske tester i Forsvaret, forteller oberstløytnant Bjørnar Dullum, fagansvarlig for militær idrett og trening ved Forsvarets høgskole.

Ifølge Dullum er «fysisk test» og «idrett» blant søkeordene som benyttes oftest på Forsvarets nettsider.

– Reglement for fysisk test består av 26 sider med 16 tabeller og er ikke spesielt brukervennlig lesning for ungdommene som skal inn på sesjon eller på opptak. En app har du på mobilen, med all info tilgjengelig der du er i styrkerommet, skogen eller i gymsalen, forklarer han.

Les mer: Dette er forslaget til nye fysiske tester i Forsvaret.

4000 nedlastninger

Ifølge Dullum er appen lastet ned mer enn 4000 ganger på to dager. I skrivende stund ligger appen på fjerde plass på topplisten over gratis applikasjoner i Apple sin App Store, over apper som Snapchat, Instagram, TikTok og Smittestopp.

TOPPLISTEN: Forsvarets nyeste app er i skrivende stund høyt oppe på Apples topplister.

Tabellene med minstekrav og øvelsene i appen er hentet fra Reglement om fysisk trening. Du kan legge inn alder, kjønn og hvilke tester du skal gjennomføre. Du vil videre få opp minstekrav og videoer av øvelser.

Eventuelle tilleggsfunksjoner som kan inkluderes i applikasjonen er en profil med minstekrav og en treningsdagbok med historikk på tidligere utførte tester. Applikasjonen skal linkes til forsvarets treningsprogram som ligger på SITS interaktiv.

Studentprosjekt med lave kostnader

Appen startet som et studentprosjekt i forbindelse med en bacheloroppgave, skrevet i løpet av høsten 2019 og våren 2020 av fire dataingeniørstudenter ved universitetet OsloMET. To av studentene jobber videre med prosjektet som kommersielle utviklere.

Utviklingen har så langt kostet 60.000, med ytterligere 30.000 satt av til vedlikehold og videreutvikling i 2022.

Dullum beskriver dette som svært lave kostnader.

Fysiske tester i Forsvaret er imidlertid ikke Forsvarets første treningsapplikasjon. Appen SITS interaktiv ligger allerede i App Store og beskrives som «en treningsapplikasjon for militært ansatte, vernepliktige og sivilt ansatte i Forsvaret» og «din interaktive treningsveileder».

SITS (Sjøforsvarets idrett- og treningssenter) har ansvaret for oppfølging av idrett og trening i Sjøforsvaret.

Som en del av videreutviklingen av Forsvarets nye app, vil den linkes til treningsprogrammene som allerede ligger i SITS sin app.

Les også: Vi risikerer at Taliban bruker Oslo-besøket som propaganda, ifølge Huitfeldt.

Powered by Labrador CMS