Nyheter

MOT ANSETTELSER: Forsvarspolitisk talsmann Christian Tybring-Gjedde (FrP).

Tybring-Gjedde kritisk til kjønnsrådgivere i Forsvaret

FrPs forsvarspolitiske talsperson kaller Forsvarets satsning på gender-rådgivere et identitetspolitisk eksperiment.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Neste år ansetter Forsvaret åtte gender-rådgivere, som skal bidra til et større mangfold i Forsvaret. FrPs forsvarspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde er kritisk til ansettelsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Mens Russland utvikler hypersoniske missiler og Kina bygger nye hangarskip og jagerfly, har Nato og Norge fullt fokus på «gender-perspektiver» og inkludering i fredsarbeidet. Jeg er usikker på om vi bruker våre begrensede ressurser riktig, og om Forsvaret er det rette sted å drive slike identitetspolitiske eksperimenter, sier stortingsrepresentanten til Nettavisen.

Les også: Oberstløytnant Lena Kvarving skrev doktorgrad om kjønn i Forsvaret

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) skriver i en e-post til Nettavisen at målene med ansettelsene omfatter blant annet økt kompetanse og kapasitet på området gjennom at dedikert personell har spesifikke oppgaver knyttet til gender i sin stillingsbeskrivelse.

– Hensikten med tiltaket er å styrke kjønnsperspektivet i kapasitetsbyggingen, planleggingen og gjennomføringen av Forsvarets operasjoner, skriver statsråden.

Powered by Labrador CMS