Nyheter

FREGATTAVTALE: Kongsberg Naval Services er opprettet for å utføre vedlikeholdstjenestene i avtalen med Forsvarsmateriell. Selskap eies med 50 prosent hver av Kongsberg Maritime og Kongsberg Defence & Aerospace.

Kongsberg Gruppen får fregattavtale verdt 17 milliarder kroner

Kongsberg Gruppen er valgt som hovedleverandør for å gjennomføre forvaltning og vedlikehold av Norges Fridtjof Nansen-klasse fregatter.

Publisert

– I tett samarbeid med sterke, norske leverandører kan vi tilby Forsvaret effektive og bærekraftige vedlikeholdstjenester for å styrke Forsvarets operative evne og beredskap, og samtidig gi støtte til allierte styrker, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kontrakten mellom Forsvarsmateriell og Kongsberg Naval Services er ventet å bli signert senere i desember 2023. Kongsberg får da ansvaret for driftsstøtte, vedlikehold og levetidsforlengende tjenester på Norges fregatter.

Avtalen har en totalverdi opptil 17 milliarder kroner for tjenester levert ut levetiden – antatt fram til 2040.

– Maritim industri, forsvarsteknologi og digitalisering er Kongsbergs grunnpilarer. I denne rammeavtalen med Forsvaret forenes disse for å optimalisere driften og øke teknisk tilgjengelighet for de norske fregattene ut levetiden, samtidig som det legges til rette for forutsigbare drift- og vedlikeholdskostnader, sier Håøy.

Powered by Labrador CMS