Nytt om navn

NY SJEF: I august starter Svenn Nyberget Grøtte i jobben som ny sjef for Forsvarets personell- og vernepliktsenter.

Blir ny sjef for FPVS

Fredag forrige uke ble oberst Svenn Egil Nyberget Grøtte utnevnt til brigader i Hæren og beordret i stillingen som sjef for Forsvarets personell- og vernepliktssenter, en jobb han har sett frem til i lang tid.

Publisert

– Det var spesielt å bli utnevnt på samme dag som langtidsplanen ble lagt frem. Ikke på grunn av at man kommer i skyggen av planen, men på grunn av ambisjonen. En slik satsing vil kreve av oss alle, men da på en positiv måte.

Det forteller Grøtte til Forsvarets forum.

Han innrømmer at det er noen løse tråder å ta tak i, men forteller han er klar for å ta fatt i oppgavene.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Vi står ovenfor flere utfordringer som må løses, men man kan ikke gjøre annet enn å brette opp ermene. Langtidsplanen gir en ekstra boost, og personell og kompetanse er den viktigste innsatsfaktoren for kunne realisere slike ambisjoner

Lidenskap

Grøtte kommer fra stillingens som personalsjef i hæren, og forklarer at fagfeltet lenge har vært en lidenskap.

– Jobben som sjef for FPVS har vært et langsiktig mål for meg. Jeg har alltid hatt en spesiell interesse for fagfeltet. Det å få lov til å jobbe med- og for personellet har alltid vært en drivkraft. Nå skal jeg få lede en organisasjon med dyktige mennesker som hver dag jobber for å gjøre hverdagen litt bedre for soldater og ansatte i Forsvaret. 

Kontrakten til hans gamle jobb i hæren gikk ut, og den tidligere obersten ble nødt til å lete etter noe nytt. Da stillingen som sjef for Forsvarets personell- og vernepliktssenter ble lyst ut, var det ingen tvil om hvor søknaden skulle gå.

–Når denne stillingen ble lyst ut var det et kjempetreff for min del. Du kan si det var rett tid og rett sted. 

Grøtte forklarer at ordvalget «rett sted» siktes til arbeidsplassens plassering, Hamar, som også er hans hjemsted.

Kompetanse og personell

Grøtte forteller at mye av jobben vil bestå av kompetanseutvikling, tilbakehenting av personell 

– Den største utfordringen vi står ovenfor nå er å beholde kompetansen vi allerede har utviklet. Samtidig må vi evne å rekruttere ny kompetanse og re-rekruttere personell som tidligere har jobbet i Forsvaret. Kompetent personell er et premiss for operative evne, sier han og legger til:

– Det hjelper lite med nye fregatter, helikopter og bataljoner hvis vi ikke har personell til å bemanne kampplattformene.

Han utrykker ydmykhet over tilliten han har fått og forklarer at han ser fram til utfordringene som ligger i tiden fremover.

– Vi er inne i en svært krevende tid med underskudd på kompetanse i samfunnet. Forsvarets personell besitter verdifull kompetanse som er konkurranseutsatt. Å knekke disse kodene er en krevende jobb.

Han starter offisielt i jobben til høsten, men sier han allerede er på plass i Hamar.

– Jeg starter i jobben første august, frem til da sitter jeg i en midlertidig stilling som sjef operativ lederstøtte hos FPVS. Jeg får egentlig en «flying start». Ingenting som er bedre enn overlapping i fire måneder med oberst Pål Svarstad som har ledet FPVS gjennom en krevende omstilling og lagt grunnlaget for det som skal utvikles videre.

 

Powered by Labrador CMS