Meninger

SVAR: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen må svare for om ansatte i Forsvaret vil få dårligere råd som følge av «markedstilpasning» på forsvarsboliger, skriver Pål B. Nygaard.

Forsvarsminister, du tar feil om husleie

Vil du øke husleia eller betyr omleggingen et nullsumspill for de ansatte?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens meninger. Send inn kronikker og debattinnlegg til Forsvarets forum her.

Forsvarsminister Frank Bakke Jensen gir meg tilsvar om fortreffeligheten med å innføre «markedstilpasset husleie» i forsvarets boligmasse.

Han vet at militært ansatte frem til 38 år er totalt undergitt arbeidsgivers beordringer for å fylle kompetansehull rundt om i Kongeriket. Ansatte som jobber med liv og sjel i dette firmaet. Ansatte som aller mest har sin egen geografiske tilhørighet alle andre plasser enn der Forsvaret har sine skyte- og øvingsfelter og tjenestesteder.

Å bli beordret fra husleie nivå 8.500 kroner i Troms og Finnmark til 19.000 kroner i sentrale deler av landet, for dernest å bli beordret tilbake til Forsvarets kjerneområder.

Tror statsråden det flyr?

Skal Forsvarets ansatte ha mulighet til å få innpass i det sivile boligmarkedet, mens du beordrer personellet rundt, da må personellet ha mulighet til å betjene lån og husleie samtidig.

Ikke mulig

Nei, statsråd, gjør som daværende finansminister Jens Stoltenberg. Han innså og forstod beordringsbefalets særegne utfordringer, og ga fritak for «fordelsbeskatning» i 1997.

Statsråden har styrt et departement, der Hæren har vært sulteforet i åtte magre år med Høyre.

Forsvarsministeren er risikovillig! Han putter en kule inn i tønna, snurrer rundt og trekker av i spørsmålet hva de ansatte mener om markedstilpasset husleie. Han sier i sitt tilsvar at husleia ikke skal tredobles, fordi han skal komme med skattbar kompensasjon for økningen. Dette for å hindre fordelsbeskatning. Ja, vel herr statsråd ikke tre-dobles, eller dobles ...

Les også: Forsvarsministeren må gå i «krigen» for sine ansatte

Kan du gi garanti for at husleia ikke økes? Sånn tåkebelagt politikerprat som du fremfører er umusikalsk i våre ører.

Vil du øke husleia eller betyr omleggingen et nullsumspill for de ansatte? Besvar det helt konkret.

Sulteforet i flere år

Statsråden har styrt et departement, der Hæren har vært sulteforet i åtte magre år med Høyre. Innenfor Eiendom, bygg og anlegg (EBA) har Hæren behov for 250 millioner hvert år for å vedlikeholde sin bygningsmasse. Hæren har fått 125 millioner, altså 50 prosent av dette i hele perioden. Resultatet er at bygningsmassen tæres ned.

Hvorfor skal regningen skyves til et storting som ennå ikke er valgt?

Statsråden synes å være vaksinert i forhold til Hærens utfordringer.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen bedriver omsorgssvikt ovenfor sine lojale ansatte og vernepliktige.

Hvis han hadde genuin interesse for sitt personell, hadde han med selvsyn kunne sett, hva som tilbys av fasiliteter når personellet skal hvile ut.

Ja, der er blitt en bedring i deler av boligmassen, men dessverre er det slik at alt for mange tilbys uverdige forhold. Statsråden synes å være vaksinert mot Hærens utfordringer.

Risikerer personellflukt

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen løfter frem at han skal skape bærekraftige distrikter der markedstilpasset husleie for sitt beordringsbefal er nøkkelen til suksess. Snakk om pompøst, tøvprat!

Vi risikerer en akselererende personellflukt hvis dette husleiestuntet gjennomføres. Frank Bakke-Jensen, tre av i ufarlig retning,

Det er nok nå!

Powered by Labrador CMS