Nyheter

BRUTT LOVEN: Forsvarsmateriell har betalt ut millioner uten godkjenning. her fra testskyting sammen med Forsvaret på Andøya.

Forsvarsmateriell har betalt ut store summer uten tillatelse

Bruk av sluttpakke i statlige etater skal i utgangspunktet unngås, likevel har blant annet Forsvarsmateriell benyttet ordningen uten tilstrekkelig godkjenning. 

Publisert Sist oppdatert

Flere statlige etater har ikke fulgt gjeldende rutiner om å spørre departementene om lov til å kjøpe ut ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Forsvarsmateriell er blant etatene som bekrefter til avisen at de ikke har innhentet godkjenning fra sitt fagdepartement. Det samme gjelder Nav, Norsk Polarinstitutt og Norges Handelshøyskole.

Statlige etater skal i henhold til statens personalhåndbok unngå bruk av sluttavtaler som inneholder en pengeoverføring

«Ordningen må ikke betraktes som et ordinært virkemiddel i statlig personalforvaltning», heter det i avtalen. Derfor skal avgjørelsen treffes av departementet med ansvar for den underliggende etaten.

Ifølge Dagens Næringsliv har flere av etatene svart avisen at de ikke har vært kjent med regelverket og derfor ikke innberettet beslutning fra respektive departement ved bruk av sluttpakke.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS