Nyheter

TRIST SKJEBNE: Etter kollisjonen og forliset, ble KNM Helge Ingstad til slutt flyttet til Hanøytangen for destruering hos Norscrap West.

Staten anker millionkrav etter Helge Ingstad-søksmål

Konflikten mellom staten og DNV fortsetter etter Helge Ingstad-søksmålet. Nå nekter staten å betale advokatkostnader.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tidligere i høst ble staten dømt til å betale 4,3 millioner i sakskostnader til klassifikasjonsselskapet DNV etter Helge Ingstad-søksmålet. Nå har de anket avgjørelsen. Teknisk Ukeblad omtalte saken først.

I november 2019 stevnet staten klassifikasjonsselskapet DNV for 15 milliarder kroner. Bakgrunnen for søksmålet var at selskapet ifølge Forsvarsdepartementet burde ha avdekket at KNM Helge Ingstad ikke hadde tilstrekkelig vanntette skott.

Våren 2020, kort tid etter at Havarikommisjonen leverte del to av sin rapport om Helge Ingstad-ulykken, valgte staten å trekke søksmålet mot DNV.

Les mer om del to av Havarikommisjonens rapport og hva de påpekte i den her!

Etter at staten trakk søksmålet har konflikten dreid seg om hvem som skal betale for DNVs advokatkostnader. Ifølge staten forsøkte de å få til en avtale, men at DNV nektet dette og utviste manglende vilje til å finne en løsning og dermed kan skylde seg selv for kostnadene.

Tingretten omtaler det som «uheldig» at DNV ikke var villig til inngå en avtale og slik begrenset kostnadene. Retten mener imidlertid at det likevel ikke er nok til at staten kan fritas for erstatningsansvaret.

Ifølge opplysninger til TU er anken ikke oversendt lagmannsretten ennå.

Powered by Labrador CMS