Nyheter

STASJONSBYGNINGEN: Slik forestiller LPO Arkitekter seg at det nye hovedbygget vil se ut.

Forsvarsbygg inngår kontrakt om ny hovedbygning på Jan Mayen

Selskapet Hæhre Arctic skal få på plass et forprosjekt for ny hovedbygning på den arktiske øya.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagens hovedbygning på Jan Mayen står i fare for å kollapse, ifølge en rapport fra Cyberforsvaret. Bygningen er jevnlig utsatt for jordskjelv og ifølge rapporten «er ordinært vedlikehold ikke lenger tilstrekkelig for å unngå skader og mulig tap av bygg».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå har Forsvarsbygg signert en samspillentreprise med Hæhre Arctic As om ny hovedbygning på den vulkanske øya. En samspillsentreprise er en avtale mellom de viktigste prosjekterende og utførende partene i entreprenørprosjekter.

– Vi er glade for at vi nå kan kunngjøre at vi har inngått kontrakt med Hæhre Arctic AS. Sammen skal vi, gjennom en samspillentreprise, prosjektere og få på plass et forprosjekt for ny hovedbygning på øya. Den gamle stasjonen skal rives, sier prosjektleder i Forsvarsbygg Randi-Grethe Pedersen i en pressemelding fra Forsvarsbygg.

Det er Cyberforsvaret som har ansvaret for driften av Jan Mayen.

– Cyberforsvaret er begeistret for at entreprenør nå er valgt og at forprosjekt til nybygg Jan Mayen kan starte, uttaler major og driftskoordinator på Jan Mayen, Torgeir Madsen fra Cyberforsvaret, i pressemeldingen.

Den norske øya Jan Mayen ligger i Det arktiske hav, 100 mil vest for det norske fastlandet. Det er ingen fastboende på øya, men Forsvaret og meteorologisk institutt har ansatte der.

Forsvarsbygg har så langt fått bevilget cirka 15 millioner kroner for å kontrahere entreprenør og utarbeide forprosjekt, skriver Forsvarsbygg i pressemeldingen. Forprosjektet ferdigstilles høsten 2023.

Powered by Labrador CMS