Nytt om navn

FORNYER: Forsvarets nye IKT-direktør sier det er viktig å modernisere allerede etablerte IKT-løsninger og ta i bruk ny teknologi.

Han er Forsvarets nye IKT-direktør

Bjørn Tore Markussen har gått Krigsskolen og kommer fra jobben som konserndirektør i Sparebank 1 Nord-Norge. 

Publisert Sist oppdatert

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Bjørn Tore Markussen er Forsvarets nye sjef for teknologi og IKT. Dermed blir han ansvarlig for å styre og utvikle Forsvarets IKT, herunder Cyberforsvaret og forsvarsgrenene. 

Det skriver Forsvaret i en pressemelding. 

– Krig, stormaktrivalisering, klimaendringer og teknologiske endringer fører til uforutsigbarhet og ustabilitet i Norges omgivelser. Derfor blir det viktig å fornye og modernisere etablerte IKT-løsninger og ta i bruk ny teknologi på en ansvarlig måte, sier Markussen. 

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Forsvaret, og bli kjent både med folkene og kompetanse. 

Som IKT-direktør går Markussen inn i forsvarssjefens ledergruppe. IKT er et av åtte områder i prosjektet Forsvarssektoren 24 (F24). 

Prosjektet byr på endringer som har som hensikt å bedre beslutningsprosesser, samt sikre høyere gjennomføringstempo og økt effektivitet. 

Ifølge sjef for Forsvarsstaben (FST) Ingrid Gjerde, planlegges det en «formidabel utvikling» innenfor IKT-feltet fremover. 

– Så jeg ser frem til å få Bjørn Tore Markussen med på laget. Han har en erfaring og personlighet som er midt i blinken for å bidra til å styrke Forsvarets operative evne ved bred ledererfaring og stødig ledelse på IKT-området, sier hun. 

Markussen er utdannet ved Krigsskolen. I 2016 gikk han sjefskurset ved Forsvarets høgskole (FHS). Han kommer fra stillingen som konserndirektør i Sparebank 1 Nord-Norge og går inn i sin nye stilling i april. 

Powered by Labrador CMS