Nyheter

PÅ AVVEIE: En mann i Sverige mistenkes for å blant annet ha skaffet, delt og avslørt hemmeligheter i det svenske forsvaret.

50-åring tiltalt for spredning av forsvarshemmeligheter: – Et grovt lovbrudd

Mannen i 50-årene skal ha delt av hemmelige opplysninger i det svenske forsvaret, som potensielt kan svekke landets evne til å forsvare landet i krig. Saken etterforskes av det svenske sikkerhetspolitiet, Säpo.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Påtalemyndigheten mener «objektene er svært skjermingsverdige og avsløringer overfor fremmede makter kan påføre det svenske forsvaret stor skade og svekke vår evne til å forsvare landet i krig», skriver Expressen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg mener dette lovbruddet er grovt ettersom opplysningene gjelder forhold av stor betydning for rikets forsvar, sier førstestatsadvokat Lars Hedvall ved den nasjonale enheten for sikkerhetssaker. Saken er etterforsket av sikkerhetspolitiet Säpo under ledelse av Hedvalls enhet.

Mannen mistenkes for å ha skaffet, delt, avslørt og hatt befatning med hemmelige opplysninger.

– Han har stått bak og administrerte en database som har vært grunnlag for deling av hemmelige opplysninger, sier Hedvall.

Powered by Labrador CMS