Meninger

MANGFOLD: Ulike mennesker vil bidra til å utvikle et mangfoldig miljø, skriver Nina Skara Pettersen. Her ser vi Luftvernsoldater på oppstilling.
MANGFOLD: Ulike mennesker vil bidra til å utvikle et mangfoldig miljø, skriver Nina Skara Pettersen. Her ser vi Luftvernsoldater på oppstilling.

– Forsvaret handler ikke om å finne et supermenneske

Det Forsvaret ser etter når de tar inn folk, er om de har det riktige pågangsmotet, skriver Nina Skara Pettersen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvorfor burde flere kvinner søke seg til Forsvaret? Fordi vi kan klare alt!

Delta i debatten?

Har du noe på hjertet og øsnker å delta i debatten?

Send oss en e-post på debatt@fofo.no.

Vi kvinner er sterke. Tenk på alt det vi kvinner har klart å kjempe frem de siste 100 årene, for eksempel stemmerett for kvinner: For 100 år siden tenkte mange kvinner at dette ikke var mulig, men så begynte noen kvinner å tenke motsatt. «Vi skal få det til, vi kan klare alt! Hvorfor kan ikke kvinner få til noe som menn også får til?».

Innleggsforfatter er Nina Skara Pettersen (18)
Innleggsforfatter er Nina Skara Pettersen (18)

Neste år skal jeg inn til førstegangstjenesten ved Garnisonen i Sør-Varanger (GSV).

Det gleder jeg meg veldig til da jeg ser frem til en ny hverdag med nye utfordringer. Jeg har mange positive forventninger til førstegangstjenesten, og jeg tror det blir et fint år der jeg kan utvikle meg som menneske både fysisk og psykisk

Jeg tror min tid i førstegangstjenesten vil bli veldig sosial og at jeg vil knytte tette bånd med de jeg blir kjent med. Jeg vil bidra til et godt samarbeid, og jeg ser fram til å løse vanskelige oppgaver.

Ulike mennesker vil bidra til å utvikle et mangfoldig miljø. Dette gjelder også i Forsvaret.

For hvis menn kan fullføre førstegangstjenesten eller en utdanning i Forsvaret, hvorfor kan ikke kvinner klare det samme da? Ulike mennesker vil bidra til å utvikle et mangfoldig miljø. Dette gjelder også i Forsvaret.

Mot er en av Forsvarets viktigste kjerneverdier. Etter å ha lest boka Jegerånden av forsvarssjef Eirik Kristoffersen, har jeg forstått at Forsvaret handler lite om å finne det perfekte supermennesket. Derfor er mot mitt siste argument for at flere kvinner bør søke seg til Forsvaret.

Det Forsvaret ser etter når de tar inn folk, er om de har det riktige pågangsmotet – den såkalte jegerånden.

Så hvis du er i tvil om du skal søke deg til Forsvaret, vil jeg sterkt anbefale deg å gjøre det. Du kan klare det!

Powered by Labrador CMS