Nyheter

OBLIGATORISK: Kunnskapsminister Kari Nessa stiller seg bak forslaget om obligatorisk samfunnstjeneste for unge.

Kunnskapsminister Kari Nessa vil tvinge alle unge til å tjenestegjøre for landet

Alle unge må gi ett års obligatorisk samfunnstjeneste for landet, foreslår Stavanger Ap. Kunnskapsminister Kari Nessa stiller seg bak forslaget.

Publisert Sist oppdatert

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtuns lokallag fremmer forslaget på årsmøtet i Rogaland Ap, melder Stavanger Aftenblad. Nordtun sier til Dagbladet at hun ønsker å gå videre med ideen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det handler om å sikre Norge i den sikkerhetspolitiske bildet vi er i, og for å sikre arbeidskraft i hele landet, sier hun til Dagbladet.

Det er snakk om enten militærtjeneste eller samfunnstjeneste. Nordtun sier det handler om fellesskap og at alle skal tjene sin plikt før de krever sin rett.

Nordtun ble kunnskapsminister etter å ha gått av som ordfører i Stavanger. Der var hun populær, men mistet flertallet. Hun er beskrevet som et stjerneskudd i Arbeiderpartiet og ble nevnt som en arvtaker etter Jonas Gahr Støre av Bergensavisens politiske redaktør denne uka.

Powered by Labrador CMS