Nyheter

SJEFSRABBI: Rabbi Zsolt Balla er utpekt som sjefsrabbi i det tyske forsvaret.

Det tyske forsvaret har utpekt sjefsrabbi for første gang på nesten 90 år

Det tyske militæret har ikke hatt sjefsrabbi siden første verdenskrig. Tiltaket er et initiativ fra den tyske forsvarsministeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Rabbi Zsolt Balla har blitt utpekt til å være sjefsrabbi for det tyske forsvaret. I dag jobber han som sjefsrabbi i Sachsen og i hovedstaden Leipzig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den tyske forsvarsministeren Annegret Kramp-Karrenbauer håper tiltaket skal kunne tjene jødene i det tyske forsvaret, og bekjempe antisemittisme. Ifølge Jewish News Syndicate finnes det i dag omtrent 300 jøder i det tyske forsvaret.

Les også: Fem prester fra Forsvaret til Gjerdrum: Bisto både pårørende og soldater

Ballas oppgave som sjefsrabbi innebærer å skal lede militærrabbinatet som skal bli etablert i Berlin. Der skal han også lede ti jødiske militære geistlige i det tyske forsvaret.

I tillegg til dette skal han tilby religiøse tjenester til jødiske soldater, og undervise tyske soldater for å forhindre antisemittisme.

Selve beslutningen ble tatt i fjor, men innsettelsen ble utsatt som følger av koronapandemien. Balla tiltrer rollen som sjefsrabbiner 21. juni.

Rabbinere ble fjernet fra det tyske forsvaret i 1933, da Adolf Hitler kom til makten i Tyskland.

Les også: Hellig og militær

Powered by Labrador CMS