Nyheter:

Verken tyrkiske eller russiske styrker, som støtter hver sin side, viser vilje til å respektere våpenhvileavtalen i Libya.
Verken tyrkiske eller russiske styrker, som støtter hver sin side, viser vilje til å respektere våpenhvileavtalen i Libya.

Utenlandske styrker ignorerer frist for uttrekning i Libya

Utenlandske styrker ignorerer fristen lørdag for å trekke seg ut av Libya slik en FN-støttet våpenhvileavtale pålegger dem.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en amerikansk etterretningskilde viser verken tyrkiske eller russiske styrker, som støtter hver sin side, vilje til å respektere våpenhvileavtalen.

Flere mil lang skyttergrav

Satellittbilder som CNN har viderebrakt, viser en flere mil lang skyttergrav som er laget av det de kaller russiske leiesoldater ved frontlinjen ved byen Sirte.

FNs generalsekretær António Guterres oppfordret mandag alle parter til å respektere våpenhvileavtalen fra 23. oktober som innebar en tre måneders frist for å trekke alle utenlandske styrker og leiesoldater ut.

Les også: Søreide bekymret over meldinger om voldtekter i Tigray

Frist utløp lørdag

Den fristen utløp lørdag uten tegn til bevegelse på bakken. Tyrkia synes fast bestemt på å fortsette å forsvare den internasjonalt anerkjente regjeringen i Tripoli, som kjemper mot opprørere fra Øst-Libya.

FN mener at det befinner seg 20.000 utenlandske styrker og leiesoldater i Libya som støtter enten Tripoli-regjeringen eller opprørsstyrkene til Khalifa Haftar i øst.

Tripoli-regjeringen støttes av Tyrkia, mens Haftar støttes blant annet av De forente arabiske emirater og Egypt, samt Russland.

Les også: Garden har ikke lenger egen rekruttskole

Powered by Labrador CMS