Nyheter:

STATSMINISTER: Abdul Hamid Dbeibah ble godkjent av nasjonalforsamlingen i Libya.
STATSMINISTER: Abdul Hamid Dbeibah ble godkjent av nasjonalforsamlingen i Libya.

Midlertidig regjering godkjent i Libya

Nasjonalforsamlingen i Libya godkjente onsdag en midlertidig regjering som skal lede den krigsherjede nordafrikanske nasjonen fram til valget i desember.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to dager med debatt, godkjente forsamlingen statsminister Abdul Hamid Dbeibahs regjering. Flere kaller dagen historisk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Libya har vært delt mellom en internasjonalt anerkjent, FN-støttet regjering basert i Tripoli, og en regjering øst i landet der opprørslederen Khalifa Haftar har kontroll, som støttes av De forente arabiske emirater, Egypt og Russland.

En prosess for å forene landet er i gang i FN-regi, etter at partene inngikk en våpenhvileavtale i oktober.

Les også: Sikkerhetsrådet krever at utenlandske styrker forlater Libya

Den midlertidige regjeringen vil måtte håndtere mange av landets utfordringer, fra økonomisk krise til økende arbeidsledighet og å gjenreise offentlige tjenester.

En annen viktig oppgave for den nye administrasjonen er å sikre at rundt 20.000 leiesoldater og utenlandske krigere i landet drar.

Det har vært kaos i landet siden diktatoren Muammar Gaddafi ble drept under et Nato-støttet opprør i 2011, noe som resulterte i en maktkamp mellom flere fraksjoner.

Powered by Labrador CMS