Nyheter

STENGT: Tirsdag ble Rygge flystasjon stengt etter frykt for at et missil skulle eksplodere. Bildet er fra en demonstasjon av F-35 i 2019.
STENGT: Tirsdag ble Rygge flystasjon stengt etter frykt for at et missil skulle eksplodere. Bildet er fra en demonstasjon av F-35 i 2019.

Rygge flystasjon evakuert etter feilmelding fra missil

Situasjonen er avklart, melder Forsvaret. Det ble satt opp en sikkerhetssone på 1000 meter rundt flystasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Luftforsvaret satte krisestab og evakuerte alle innen 1000 meters radius etter at det kom en feilmelding på et Pingvin-missil. Det var fare for detonasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Klokken 12.45 oppdaterer Forsvaret at situasjonen er avklart, i en pressemelding.

– Hendelsen ble håndtert i henhold til planverk. Vi takker for godt samarbeid med politiet, sier oberst Thomas Harlem, sjef 134 luftving.

Feilmeldingen på Pingvin-missilet, som brukes til angrep fra lufta mot skip, kom inn klokka 10.40. Man stengte umiddelbart leiren rundt Rygge flystasjon og sivile i nærheten ble evakuert. Det er nå satt opp et såkalt perimeter, en sikkerhetssone, på 1000 meter rundt stedet. Politiet kom raskt til stedet og man satte krisestab.

E6 forbi flystasjonen er stengt, skriver Moss Avis.

– Det var en elektronisk feilmelding, i forbindelse med kontroll som ble gjort av missilet. Jeg kjenner ikke konkret til hva det er, det må vi se på når situasjonen er ferdig, sa Byre til NTB.

Powered by Labrador CMS