Nyheter

STOR PRODUKSJON: Sør-Korea skal produsere 40 nye KF-21 jagerfly i løpet av 2024. Ovenfor er et KF-21 under en pressedag på Seoul International Aerospace and Defense Exhibition 2023 på flybasen i Seoul i oktober 2023.

Sør-Korea skal masse-produsere KF-21 jagerfly

40 nye KF-21 Boramae jagerfly i løpet av 2024 skal fylle vakuumet når den eksisterende flyflåten pensjoneres. 

Publisert

Sør-Korea skal bruke 178 millioner dollar på å bygge 40 nye KF-21 Boramae jagerfly dette året, skriver nettstedet Defence News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den første runden med masseprodusering skal fylle hullet etter at Sør-Koreas aldrende flyflåte pensjoneres, sa Sør-Koreas forsvarsminister i en uttalelse i desember.

Ifølge Korea Aerospace Industries, som produserer KF-21, vil produksjonen være i mål i 2026.

KF-21 skal erstatte F-4- og F-5-flåten. Det sørkoreanske luftforsvaret planlegger å ha 120 Boramae jagerfly i løpet av 2032.

Disse jagerflyene skal ifølge det sørkoreanske forsvarsdepartementet være ryggraden til Sør-Koreas luftforsvar, og vil spille en viktig rolle i utvidelsen av tre-akse-systemet, som er en strategi som sier hvordan Sør-Koreas forsvar skal reagere på et angrep fra Nord-Korea.

Boramae-jagerflyet har vært under utvikling siden 2015, men programmet fikk ikke fart før 2020 da de første prototypene var på plass.

Den sørkoreanske regjeringen leide inn Korea Aerospace Industries til å produsere jagerflyene. Selskapet ba om teknisk støtte fra det amerikanske firmaet Lockheed Martin, som står bak blant annet F-35.

Disse to selskapene har tidligere jobbet sammen på FA-50-jagerflyet, som er en lettere versjon av kampflyet T-50 Golden Eagle.

Powered by Labrador CMS