Nytt om navn

SJEF FINNMARK LANDFORSVAR: Jørn Qviller tiltrer i ny sjefsstilling på Porsangmoen.

Den nye Finnmark landforsvar-sjefen ser frem til «ordentlige vintre» i nord

Etter tre år i USA vender Qviller tilbake til kjente trakter i nord, nå som oberst og sjef for Finnmark landforsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oberst Jørn Qviller kommer fra jobben som senior stabsoffiser land i Hæren, Forsvarsstaben, og blir nå sjef for Finnmark landforsvar på Porsangmoen. Dette er hans fjerde runde tilbake til Finnmark, hvor han går i gang med sitt niende år i fylket.

– Jeg kommer tilbake til Porsangmoen, der jeg startet min tjeneste i Finnmark i 1997, og som har hatt stor innvirkning på meg som offiser, forteller han til Forsvarets forum.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Bak seg har Qviller lang erfaring i Forsvaret, blant annet som tidligere nestkommanderende ved den nå nedlagte Jegerbataljonen på Porsangmoen, og sjef for Grensevakten i Garnisonen i Sør-Varanger. Han har også tjenestegjort i Kosovo og Afghanistan.

– Det er både med glede, ærefrykt og faglig fascinasjon jeg starter i denne stillingen. Jeg ser frem til å komme tilbake til en operativ avdeling som skal vokse og utvikle seg videre og som løser oppdrag hver dag i en stadig mer spent sikkerhetssituasjon, forteller Qviller.

Etter å ha jobbet tre år i Virgina USA som instruktør for US Marine Corps, ser Qviller fram til ordentlige vintre i Finnmark, møte gamle (og nye) venner - samt bygge videre på den gode jobben hans forgjengere oberst Jørn Erik Berntsen og oberst Tomas Beck har gjort før ham, sier han.

Qviller tar nå over etter oberst Beck, utnevnt som brigader og innstilt som sjef for Landkapasiteter i Forsvarsmateriell.

Les også: Grensesjefene om forhøyet beredskap: Et slags mentalt skifte

Powered by Labrador CMS