Nytt om navn

TRER AV: Et yrkesliv i Forsvaret nærmer seg over for sjef for FFT. Et yrkesliv fylt av opplevelser.
TRER AV: Et yrkesliv i Forsvaret nærmer seg over for sjef for FFT. Et yrkesliv fylt av opplevelser.

FFT-sjefen går av med pensjon 
– Vil seile hele norskekysten på langs 

Etter nesten 40 år i tjeneste velger nå sjef for Forsvarets fellestjenester Arne Opperud å gå av med pensjon.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 40 år er gått siden Arne Opperud fikk utlevert den norske militæruniformen for første gang. Mye har skjedd siden den gang og etter mange år i det norske forsvaret, går snart en lang militærkarriere mot slutten.

– Det er en tid for alt. Beslutningen om å gå av med pensjon kommer av en helhetlig vurdering av hvor jeg er i livet og hva jeg ønsker å gjøre videre, forteller brigader Arne Opperud til Forsvarets forum. 

Opperud forklarer at han har valgt å tre av stillingen som sjef for Forsvarets fellestjenester i mars i år, samme måned som han fyller 59 år.

– To år etter jeg kunne gå av, og ett år før jeg måtte gå. Det blir helt klart en anderledes tilværelse enn hva jeg er vant til, sier han.

Nær 40 år i tjeneste

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

April 1985 rykket den nå svært erfarne offiseren inn til førstegangstjeneste. Det utgjør nesten 40 års tjeneste, som han nå ser tilbake på som svært innholdsrike år.

– Alle årene har vært enormt innholdsrike og veldig varierte. Jeg har hatt mange flotte kollegaer gjennom årene og fått muligheten til å være med å løse krevende oppdrag i store deler av Norge og verden.

Med 39 sammenhengende år i Forsvaret har Arne Opperud rukket å bygge opp tung kompetanse fra flere av Forsvarets avdelinger.

– I de tidlige årene av tjenesten fikk jeg bryne meg på avansert høyteknologi i Elektronisk krigføringskompani. En liten avdeling hvor soldater og befal jobbet nært. Jeg skjønte fort at vi var avhengig av hverandre for å oppnå resultater, forteller han og fortsetter:

– Under min tid som sjef for Krigsskolen fikk jeg hele tiden utfordret meg selv og mitt faglige ståsted, ved og alltid sørge for å være oppdatert på ny informasjon og kunnskap. Generelt sett har alle avdelingene jeg har vært innom hatt sin sjarm, og vært givende på sin egen måte.

KARPE: Opperuds hverdag kan bestå av alt fra utsetting av karper i karpedammen på Akershus festning til slottsmiddager og seremonier som på Veterandagn (bildet under).
KARPE: Opperuds hverdag kan bestå av alt fra utsetting av karper i karpedammen på Akershus festning til slottsmiddager og seremonier som på Veterandagn (bildet under).

Opperud forklarer at han vil savne årene i Forsvaret, men ser frem til en hverdag med større frihet.

– Det blir hvertfall færre faste punkter og større valgfrihet til å velge hva jeg vil gjøre. Jeg kommer dog til å savne det kollegiale felleskapet i Forsvaret.

Utgiverpris

I 2023 fikk Opperud Fagpressens utgiverpris for sin innstans som ansvarlig utgiver av Forsvarets forum. I begrunnelsen for prisen skriver Fagpressen blant annet:

"Det har alltid vært av stor betydning for det norske samfunnet at denne publikasjonen får «gjort jobben sin», at den har kraft og styrke til å drive frem uavhengig journalistikk, og at den kan være kritisk og undersøkende. At Forsvarets forum nå får den første Utgiverprisen, er en anerkjennelse av den løsrivelsesprosessen som har skjedd i løpet av de siste årene. Men tildelingen skjer også på et tidspunkt hvor journalistikk om forsvaret, forsvarsevnen vår og kulturen i forsvaret er langt mer viktig enn på lenge."

PRIS: Opperud fikk i 2023 Fagpressens utgiverpris
PRIS: Opperud fikk i 2023 Fagpressens utgiverpris

Vil ikke inn i ny fast jobb

Et yrkesliv i Forsvaret setter sitt preg på en person – også den avtroppende sjefen.

– Etter hele mitt yrkesaktive liv i Forsvaret er jeg nok mer preget en hva man kanskje først tenker. Jeg kommer til å ta med meg flere erfaringer fra jobben og ut i det sivile. Å jobbe i lag, teamwork, og godt lederskap vil alltid gjøre en forskjell og øke verdien, sier han.

Akkurat hva den nye hverdagen vil gå til er kanskje litt tidlig å svare på, men Opperud forklarer at han ikke vil gå inn i en ny fast jobb.

– Jeg har et enkeltpersonsforetak og vil kanskje ta noen oppdrag som dukker opp, men jeg kommer ikke til å gå til ansettelse i et annet selskap.

Aktiviteter Opperud dog vil bruke tid på er hobbyene sine, seiling og friluftsliv.

– Jeg ønsker å bruke mer tid på seiling og friluftsliv, sier han før av forteller om et ønske han håper å gjennomføre.

– Jeg har en plan om å seile hele norskekysten på langs om ikke så alt for lenge!

 

Powered by Labrador CMS