Nyheter

SHOW: Sørkoreanske F-35 under en flymesse i Seoul i 2019.
SHOW: Sørkoreanske F-35 under en flymesse i Seoul i 2019.

Sør-Korea setter F-35 på bakken

Sør-Korea setter inntil videre sine F-35-kampfly på bakken etter en dramatisk buklanding som følge av at de tekniske systemene på flyet sviktet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flygeren innså at landingshjulene var blant systemene som ikke lenger fungerte på flyet, men valgte i stedet for å skyte seg ut å gjennomføre en dramatisk buklanding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge landets viseforsvarssjef Shin Ok-chul hørte flygeren først flere smell, noe som fikk ham til å sjekke systemene på flyet.

– Alle systemer hadde da sluttet å fungere, bortsett fra motoren og styringen, sier han.

Les også: Norske F-16 rykket ut 34 ganger for å identifisere ukjente fly i 2021

Hendelsen fant sted på en flybase vest i Sør-Korea tirsdag, og flygeren slapp uskadd fra nødlandingen.

Sør-Korea har kjøpt 40 fly av typen F-35A fra amerikanske Lockheed Martin og skal nå granske hva som sviktet på det topp moderne flyet.

– Det er innført flyforbud for samtlige F-35-fly mens granskingen pågår, sier en talsmann for forsvarsdepartementet i landet.

Norge har kjøpt 52 fly av samme type og har hittil mottatt 34 av dem. Ti av de norske flyene står imidlertid i USA, der de ifølge Forsvaret benyttes til treningsformål.

Powered by Labrador CMS