Nyheter

MILITÆRPRINSESSE: Denne måneden starter den spanske tronarvingen, prinsesse Leonor sin militære utdanning.

Spansk tronearving skal inn i forsvaret

Leonor av Spania er Europas yngste kronprinsesse og skal fra august inn i det spanske forsvaret, det skriver Se og Hør.

Kronprinsesse Leonor er Europas yngste kronprinsesse og i mai avsluttet hun skolegangen ved United World College of the Atlantic i Wales. Og i august starter hun på en treårig militær utdanning, et år for hver gren. Det skrev det spanske kongehuset på sine sider i mars.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Prinsesse Leonor, som er født i 2005, er først i rekken til den spanske tronen etter sin far kong Felipe.

Det første året vil prinsessen studere i i den spanske hæren ved Academia General Militar de Zaragoza. Påfølgende skoleår vil hun studere ved marinens Naval Military School, og være om bord på Juan Sebastián de Elcano Training Ship. Det tredje og siste skoleåret vil foregå i Spanias luftforsvar ved San Javier General Air Academy.

Den spanske kronprinsessen er ikke den eneste tronarvingen som skal inn inn i forsvaret. I juni meldte det norske slottet at prinsesse Ingrid Alexandra skal gjennomføre førstegangstjenesten i Ingeniørbataljonen fra januar 2024.

Også den belgiske tronarvingen, prinsesse Elisabeth startet høsten 2020 sin utdanning i det belgiske forsvaret. I et år studerte hun samfunns- og militærvitenskap ved det kongelige militærakademiet i Brussel.

Powered by Labrador CMS