Nyheter

ANGREP: Russland rettet et luftangrep mot Ternopil, hjembyen til det ukrainske Eurovision-innslaget Tvorchi, lørdag kveld, ifølge BBC. Også AP melder om et angrep i regionen. Like etter det angivelige angrepet gikk gruppa på scenen i Liverpool.

Russland skal ha angrepet hjembyen til ukrainsk Eurovision-duo like før de skulle opptre

Et russisk luftangrep rammet den ukrainske byen Ternopil lørdag, like før elektronikaduoen Tvorchi, som kommer fra byen, skulle opptre i Eurovision.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En militærtjenesteperson opplyser at to ble såret i angrepet, skriver BBC. Ti minutter før duoen gikk på scenen i Liverpool, skrev duoen på Instagram at hjembyen ble angrepet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ternopil er navnet på hjembyen vår, som ble bombet av Russland mens vi sang på Eurovision-scenen om våre stålhjerter, urokkelighet og vilje, skrev gruppa etter å ha opptrådt.

Nyhetsbyrået AP skriver at Ternopil-regionen ble angrepet lørdag, og at et industriområde ble rammet. Da var det ikke meldt om skadde, men nyhetsbyrået understreket at få detaljer var kjent.

Ternopil-ordfører Serhij Nadal opplyser til BBC at flere varehus ble skadd. Reuters siterer lokale medier på det samme, men opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Melinda Simmons, britenes ambassadør til Ukraina, roser Tvorchi for opptredenen.

– Den var strålende. Og gripende, da deres hjemby Ternopil ble rammet av russiske raketter i kveld, tvitrer hun.

Tvorchi sa denne uka at de håper å rette fokus mot Ukrainas kamp for frihet. Ukrainske Kalush Orchestra vant fjorårets Eurovision-utgave etter å ha fått bred støtte fra hele Europa, men landet kunne ikke arrangere konkurransen i år, slik praksisen vanligvis er.

Finalen gikk derfor i Liverpool.

Powered by Labrador CMS