Nyheter

NYE SANKSJONER: Russlands krisføring mot Ukraina har ført til sanksjoner. Her er et russisk krigsskip i Havanna, Cuba tidligere i juni.

Skal vedta nye Russland-sanksjoner

Utenriksministre fra EUs medlemsland ventes mandag å vedta nye sanksjoner mot Russland, etter lange forsinkelser, skriver nyhetsbyrået DPA.

Publisert Sist oppdatert

Denne omgangen med forsinkelser stammer i stor grad fra Berlin. Den 14. sanksjonspakken har som mål å stanse Russland fra å omgå tidligere sanksjonspakker og få tak i vestlig teknologi for å lage våpen, og bekymringen fra Tysklands side har handlet om at det gikk for langt, særlig for datterselskaper.

Ifølge DPAs kilder har man kommet til et kompromiss der restriksjoner på eksport til Russland foreløpig ikke skal gjelde datterselskaper, før saken skal tas opp igjen senere. De nye sanksjonene regnes som en oppmuntring for Ukrainas del.

 Landet ventes om få dager å undertegne en ny sikkerhetsavtale med EU, som kommer i tillegg til tidligere bilaterale avtaler med land som Tyskland og Frankrike.

På utenriksministermøtet ventes det også at våpenstøtten til Ukraina blir tatt opp. Hvert enkelt EU-medlemsland har vetorett mot utbetalingene, og Ungarn har stanset utbetalingene i nesten et år. Det ventes ikke at det endrer seg under dette utenriksministermøtet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS