Nyheter:

Påtroppende forsvarssjef Eirik Kristoffersen tok over kommandoen fra Haakon Bruun-Hanssen under en seremoni på Akershus Festning.
Påtroppende forsvarssjef Eirik Kristoffersen tok over kommandoen fra Haakon Bruun-Hanssen under en seremoni på Akershus Festning.

Den nye forsvarssjefen svarer på lesernes spørsmål

Har spesialstyrkene formet ham, hva er målene nå og blir det satset i Trøndelag?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I strålende sommervær på Akershus festning overlot admiral Haakon Bruun-Hanssen kommandoen over Forsvaret til general Eirik Kristoffersen. Etter seremonien tok Kristoffersen seg et par minutter til å svare på spørsmål innsendt fra Forsvarets forums lesere.

Hva har du lært av å være i spesialstyrkene og vil du ta med deg noen av kvalitetene inn i den nye jobben som forsvarssjef?

– Ja, jeg har har lært at du ikke må miste målet av synet. Så når ting er kaotisk, så må du holde retning og mål i sikte, så du ikke lar deg forvirre av at det er kaos rundt deg, sier Kristoffersen.

Hvilke krav eller mål kommer du til å ha som forsvarssjef?

Det viktigste målet er at vi klarer å bevare fred, frihet og demokratiet, så hvis vi klarer det, er på en måte jobben til Forsvaret gjort. Så ønsker jeg samtidig at vi skal ha et bedre forsvar når jeg går av som forsvarssjef enn det vi hadde når jeg gikk på.

Bruun-Hanssens sju år som sjef: Høringer, F-35 og gigantøvelse satt preg på perioden

Hvilke erfaringer på veien har hatt størst betydning for der du er i dag?

– Ja, det er nok erfaringer fra tiden i Forsvarets spesialkommando, der jeg jobbet tett med politiet i kontraterrortrening- og øvelser, og tiden fra operasjoner i Afghanistan, der vi hadde all verdens ressurser tilgjengelig når det kommer til teknologi. Altså fly, droner, helikopter. Vi hadde det vi trengte som spesialstyrke og vi jobbet med alt. Så det er klart at det er viktige lærdommer som jeg har tatt med meg videre.

Blir det satset mer i Trøndelag?

– I Trøndelag satses det ganske hardt og ganske mye. Så vi skal bygge opp både Luftforsvarets skolesenter på Værnes, vi skal fortsette utbyggingen på Ørlandet og jeg tenker at vi får se hva Langtidsplanen sier, om hvor vi lander de forskjellige tingene etter hvert, men Trøndelag kommer alltid til å være viktig for Forsvaret av Norge.

Powered by Labrador CMS